Lørdag den 4. september 2021.

Øllets dag den 4. september 2021

Øllets Dag er en årligt tilbagevendende begivenhed, som foregår første lørdag i september. Formålet med Øllets Dag er at få fokus på øl og ølkultur og få hele landet til at syde med ølaktiviteter.

Øllets Dag blev indstiftet af Danske Ølentusiaster i 2003 som Den Danske Øldag. De to første år foregik aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag / fødselsdag den 5. september. Fra 2005 har navnet været Øllets Dag og er af praktiske hensyn flyttet datomæssigt til den første lørdag i september.

Mange af Danske Ølentusiasters lokalafdelinger har gennem årene gennemført aktiviteter på Øllets Dag. I stigende grad er det lykkedes lokalafdelingerne at gennemføre større udadvendte aktiviteter op til og på Øllets Dag, ofte i samarbejde med andre.

I år stillede repræsentanter fra KHBL op med en lille bod medbringende fem forskellige håndbrygget øl til Øllets Dag ved WIKA Meny i Køge. Herudover kunne der smages på mere end 40 forskellige øl inkl. 30 helt nye amerikanske øl som bliver frigivet denne dag fra andre bryggerier.

En dejlig dag med masser af godt øl, dejligt vejr og høj stemning, hvor vi i KHBL igen viste, at vi fuldt ud kan frembringe de samme høje kvalitetsøl og gode smage som de øvrige deltagne kommercielle bryggerier.

Jan-Ulrik

2021/09/06 00:00